Programjaink a Bálint-napi hétvégére:


2014. február 14. 19:00 - Beszélgetés Somogyi Péterrel a szerelemről, párkapcsolatokról
 
"Ha pontosan vesszük azt, amit a szerelem szó jelent, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy ez valami olyan dolog, ami a SZER része. SZER-elem. A SZER-elem-e, része. Valami olyan esemény része, hozzávalója, amely ünnep..."

Minderről és pár hagyományos dologról beszélgetünk úgy, hogy közben ne kerüljük el azokat a sarokpontokat, amelyek figyelmen kívül hagyása komoly konfliktusokhoz vezet mind a párunkkal mind önmagunkkal szemben...

részletek: http://dobogoko.org/Balint_napi_beszelgetes

2014. február 14. 17:00 - 21:00 - Különleges Bálint-napi vacsora

Menü: paradicsomos bruschetta - füstölt sajtos zellerkrémleves - gyömbéres csirkemell ragu - vörösborban párolt körte csokoládé köpennyel - 3.330 Ft

A vacsorához előzetes bejelentkezés szükséges, elérhető időpontok:

 • 2014. 02. 14. 17:00 - 19:00, illetve
 • 2014. 02. 14. 19:00 - 21:00 között.

Azok számára, akik a 17:00 időpontra érkeznek, és szeretnének részt venni a 19:00-kor kezdődő beszélgetésen Somogyi Péterrel, a további foglalások figyelembe vételével szintén igyekszünk helyet biztosítani.

Asztalfoglalás: +36 30 852 0340, ahol az asztalok február 11-ig foglalhatóak.

Ha pedig meg is szállnátok nálunk, a jurtáknál szintén különleges páros csomagokkal készültünk...
 
Szívecském 1
 • 2 nap / 1 éj félpanzióval
 • Bálint-napi gyertyafényes-pezsgős vacsora
 • esti séta személyre szóló meglepetésekkel (a foglaláskor kérjük, mindenképp add meg a telefonszámod, hogy egyeztethessünk, így igazán személyre szóló lehessen a meglepetés...)
 • felnőtteknek 9.700 Ft / fő

foglalható 2014. február 13-16. között

Szívecském 2
 • 3 nap / 2 éj félpanzióval
 • Bálint-napi gyertyafényes-pezsgős vacsora
 • ördöglakat készítés
 • 1 óra masszázs
 • esti séta személyre szóló meglepetésekkel (a foglaláskor kérjük, mindenképp add meg a telefonszámod, hogy egyeztethessünk, így igazán személyre szóló lehessen a meglepetés...)
 • felnőtteknek 20.200 Ft / fő
foglalható 2014. február 13-16. között
 
Részletek és foglalás itt: http://www.dobogokojurta.hu/
 
Somogyi Péter gondolatindító írása a február 14. esti Bálint-napi beszélgetéshez

MEGHATÁROZÓ-E A DOMINANCIA EGY PÁRKAPCSOLATBAN?
Lehet-e jó kapcsolat abból, ha a lány a domináns egyéniség? Milyen párt válasszanak maguknak az eladó sorba került hölgyek?

Ha mindenkinek megfelel a helyzet, akkor nincs gond, habár én nem tartom jónak a fordított felállást. Ha ugyanis a nő játssza a férfi szerepet, mit játszik a férfi? Szülni, anyának lenni, környezetet, otthont kialakítani nem nagyon képes. Mi marad neki? Valami hülye hobby, csajozás, ivás, pénzkeresés. Egyik sem jó, mert nem férfi feladat. Én az egyenrangúság pártján állok, ahol mindenki a feladatának megfelelő dolgot végzi. A férfi a teremtő, a nő az alakadó. Ez a világ rendje. Ezt kellene élnie minden párnak. Ha ma még nincs így, akkor is erre kell törekedniük. A férfi váljon férfivá, a nő nővé!

Azért születik valaki férfinak, vagy nőnek, hogy úgy éljen. Az ezzel kapcsolatos szerepet kell megtanulnia. Az nem életfeladat megoldás, hogy átengedem egy másiknak a döntést, holott azt is tudom, így ő sem a dolgát csinálja! Egy fordított kapcsolatban majdnem biztos, hogy egyik fél sem teljesíti az életfeladatát! Ráadásul érzi is ezt mindenki. Egy ilyen kapcsolatban sokkal előbb előfordul a félrelépés, hiszen a tudattalan vágy mindenkiben ott van, férfinak, vagy nőnek lenni, és ha ehhez valakitől megkapja a támogatást, már lép is, jön a megcsalás. Ha fél-elemből nem lép, az akkor megint káros, élet ellenes! Félelemből nem lehet jó döntést hozni.
Azért van sok tutyi mutyi alak („férfi”), mert feladatát vesztette. A férfi feladat nélkül, ügy nélkül semmit sem ér! Egyik barátom minden előadásán elmondja, a nők napszerű férfit válasszanak, mert ha nem így tesznek, akkor 15-20 év után már hiába csókolgatják, béka marad. Minden gyermek, királyfiként, vagy királylányként születik, és azzá is akar válni. Csak társadalmi nyomásra, hibás értékrendek miatt akarnak menedzserasszonyok, igazgatók lenni. Ma a csillogás az érték, alig lehet jó lakatost találni. Mindenki menedzser akar lenni, de vajon mindenki alkalmas rá? Hány derékba tört életet láthatunk, ilyen hibás képek miatt?

Ráadásul, ha nincsenek véletlenek, akkor nem mindegy, ki minek születik. Ha valaki nem tud férfi vagy nő lenni, akkor a következő szintet, hogyan teljesíti jól? Milyen példát mutat a gyermekeinek? Ők aztán milyen férfiak és nők lesznek? Hogyan éli meg a teljességet, az összeolvadást a szerelemben? Vajon milyen Isten közeli élményei lehetnek? Hogyan éli meg a nő a befogadást, ha teremtést él minden nap? Nem igaz, hogy ez nem okoz zavart az életében. Vajon nem ezzel küzdenek-e a gyermeküket egyedül nevelő nők? Minden félnek van olyan dolga amit jobban tud a másiknál. A helyes az, ha ezekben az ügyekben ő az iránymutató, ő dönt, és nem a másik. Ha ez megfelel a születési szerepeknek, akkor az igazán szuper!

A feleség női szerepet, a férj pedig férfi szerepet vállaljon. A férfi legyen teremtő iránymutató, a nő pedig befogadó, szépet, otthont kialakító. Olyan a család, amilyen a nő, mondják. A férfinek van ma nehezebb dolga, mert a pénzkeresés, nem túl férfias dolog. Sőt a hölgyek sokszor le is körözik ezen a területen. Persze a család fenntartás az igen, de ez nem merül ki a pénzhajszolásban. Iránymutatás is kell! Erkölcsi, értékrendi minta.

Olyan férfit kell választani, akire fel tud a nő nézni. Aki példát mutat. Aki erős és megvéd. Aki mellett megengedheted magadnak, hogy otthon legalább gyenge nő legyél. Aki bajban átveszi a teljes irányítást, akiben annyira megbízol, hogy ilyenkor rá mered bízni, mind a saját, mind a gyermekeid sorsát. Aki önzetlen, segítőkész, felelősséget vállal a családért és ha kell a környezetét is segíti. Társadalmi szinten is felelősnek érzi magát a jövő generációkért. Szóval amolyan királyi alkat...

/Somogyi Péter/
 
Várunk Titeket szeretettel Dobogókőre,
A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány és a Zsindelyes Vendégház csapata
 

 

Ajánlatunk:

Szállás Dobogókőn, egy különleges helyen, egész évben használható fűtött jurtákban >>

Étkezés Dobogókőn a Makovecz Imre tervezte Zsindelyes Vendéglőben >>

Síelés a Dobogókő Sícentrumban >>

 

Egy kicsit ezzel is segítheted alapítványunkat:

 

Zsindelyes Vendégház a facebook-on

Dobogókő Sícentrum a facebook-on

Események - aktuális programok

Felhívásaink

Tematikus oldalaink

A Honlapkészítés felajánlója

 

Tárhelyünk felajánlója