Húsvéti határkerülés


Kedves Mindannyian!
 
Húsvét vasárnap,a reggeli misén elhangzik. Jézus Krisztus feltámadott! Legyőzte a halált, teste fénnyé vált! Megvalósult a legnagyobb misztérium.
 
Ugyan ezt elmondják a szombat 18 óra utáni nagymisén is, amely a kényelmes hívők, vagy mert egy másik vallásban napnyugtától, napnyugtáig tart a szent nap, miatt már vasárnapi szentmisének számít. Mi azonban ragaszkodunk az eredeti eseményhez. Jézus Krisztus húsvét vasárnap hajnalban támadt fel.
 
Ezért mi magunk, immáron 4. alkalommal, HÚSVÉT VASÁRNAP, HAJNALI 5 ÓRAKOR, a magyar hagyománynak megfelelően HATÁRKERÜLÉST tartunk, Dobogókőn (Találkozó a Zsindelyesnél, sípálya). A Szent Korona - Szent határ elv mentén körüljárjuk és megszenteljük Dobogókő területét.
 
Erdélyben a határkerülők, az otthon maradottakkal a falu határában talákoznak és onnan együtt vonulnak a templomba a szentmisére. Mi annyit vállalunk, hogy a szert ca. 9-ig elvégezzük, hogy amindenki eljusson a saját istentiszteletére , miséjére és lehetősége legyen a szentelet ételt családi körben elfogyasztani.
 
A szertartás során az Isteni jelenlétet a Krisztusi útmutatás alapján reméljük:
„Ha ketten összejöttök az én nevemben, én jelen leszek.”
Babba Máriát, a Boldogasszony Anyánk énekkel, korábbi himnuszunkkal ívjuk meg.
 
A két ima a Hagyaték féle Miatyánk és az Angyali üdvözlet lesz, a „gonosz” és a „bűn” szavak nélkül. A Miatyánk a következő bejegyzésben olvasható: http://lelekszereles.blog.hu/2009/03/09/imadsag_8
 
Készüljünk: ca.. 6 km sétára, 5 fokkal hűvösebb időjárásra, ha volt eső kisebb nedves földszakaszra (Túrázásra alaklmas cipő ajánlott, ugyanis 2 erdős szakasz is van a körmenetben, amely kevésbé használt túrista út).
 
Találkozó hajnali 5 órakor a zsindelyesnél (sípálya). A szer után ugyan itt szentelt sonkát, kenyeret kapunk (egy-egy falatot). Lehetőség van igény szerint komplett reggelit igényelni. (Lőrincz László: dobogoko@gmail.com )
 
Mindenkit szeretettel várunk!
 
Kérjük a felhívást mindenki terjessze azokban a körében, ahol jónak látja!
 
Reméljük böjtünk eredményeként hazánknak is jut a feltámadás öröméből. Meglátjuk Húsvétkor, hogy győzhetünk a sötétség felett, a Krisztusi utat követve. Szent László napjára megvalósulhat az a lelki győzelem, amelynek az anyagi kivetülése valós életkörülmény javulást hoz idővel nemzetünknek.
 
TALÁLKOZUNK, DOBOGÓKŐN, HÚSVÉT VASÁRNAP HAJNALI 5 ÓRAKOR A ZSINDELYESNÉL! (SÍPÁLYA)
 
ISTEN ÁLDÁSÁVAL! Somogyi Péter, lélekszerelő

 

Ajánlatunk:

Szállás Dobogókőn, egy különleges helyen, egész évben használható fűtött jurtákban >>

Étkezés Dobogókőn a Makovecz Imre tervezte Zsindelyes Vendéglőben >>

Síelés a Dobogókő Sícentrumban >>

 

Egy kicsit ezzel is segítheted alapítványunkat:

 

Zsindelyes Vendégház a facebook-on

Dobogókő Sícentrum a facebook-on

Események - aktuális programok

Felhívásaink

Tematikus oldalaink

A Honlapkészítés felajánlója

 

Tárhelyünk felajánlója