2013 március 31. Húsvét vasárnap, HATÁRKERÜLÉS


Húsvét vasárnap, a reggeli misén elhangzik. Jézus Krisztus feltámadott! Legyőzte a halált, teste fénnyé vált! Megvalósult a legnagyobb misztérium.

Ugyanezt elmondják a szombat 18 óra utáni nagymisén is, amely után, ma már a korábbi tiltások elmúltával egyre nagyobb területet átölelő körmenetet tartanak. A diktatúra idején, elenite csak a templomban szabadott körmenetet tartani. Később ez a templom körüli sétára nőtt. Ma pedig a világnak megmutatva hordják körbe a hívők az oltári szentséget, kinyilvánítva hitüket. Várom azt az időt, amikor a határkerülésre emlékeztető körmenet, időben is a helyére kerül, VASÁRNAP HAJNALRA, KRISZTUS URUNK FELTÁMADÁSÁNAK IDEJÉRE! Mi most is ragaszkodunk az eredeti eseményhez. Jézus Krisztus húsvét vasárnap HAJNALBAN támadt fel.

Ezért mi magunk, immáron 5. alkalommal, HÚSVÉT VASÁRNAP, HAJNALI 5 ÓRAKOR, a magyar hagyománynak megfelelően HATÁRKERÜLÉST tartunk, Dobogókőn (Találkozó a Zsindelyesnél, sípálya). A Szent Korona - Szent határ elv mentén körüljárjuk és megszenteljük Dobogókő területét.

Erdélyben a határkerülők, az otthon maradottakkal a falu határában talákoznak és onnan együtt vonulnak a templomba a szentmisére. Mi annyit vállalunk, hogy a szert ca. 9-ig elvégezzük, hogy mindenki eljusson a saját istentiszteletére, miséjére és lehetősége legyen a szentelt ételt családi körben elfogyasztani.

A szertartás során az Isteni jelenlétet a Krisztusi útmutatás alapján reméljük:
„Ha ketten összejöttök az én nevemben, én jelen leszek.”
Babba Máriát, a Boldogasszony Anyánk énekkel, korábbi himnuszunkkal ívjuk meg.

A két ima a Hagyaték féle Miatyánk és az Angyali üdvözlet lesz, a „gonosz” és a „bűn” szavak nélkül. A Miatyánk a következő bejegyzésben olvasható: http://lelekszereles.blog.hu/2009/03/09/imadsag_8

Készüljünk: ca.. 6 km sétára, 5 fokkal hűvösebb időjárásra, ha volt eső kisebb nedves földszakaszra (Túrázásra alaklmas cipő ajánlott, ugyanis 2 erdős szakasz is van a körmenetben, amely kevésbé használt túrista út).

Találkozó hajnali 5 órakor a zsindelyesnél (sípálya). A szer után ugyanitt szentelt sonkát, kenyeret kapunk (egy-egy falatot). Lehetőség van igény szerint komplett reggelit igényelni. (Lőrincz László: + 36 30 852 03 40; dobogoko@gmail.com )

Mindenkit szeretettel várunk!

Kérjük a felhívást mindenki terjessze azokban a körében, ahol jónak látja!

Reméljük böjtünk eredményeként Hazánknak is jut a feltámadás öröméből. Meglátjuk Húsvétkor, hogy győzhetünk a sötétség felett, a Krisztusi utat követve. Szent László napjára megvalósulhat az a lelki győzelem, amelynek az anyagi kivetülése valós életkörülmény javulást hoz idővel nemzetünknek.

TALÁLKOZUNK, DOBOGÓKŐN, HÚSVÉT VASÁRNAP HAJNALI 5 ÓRAKOR A ZSINDELYESNÉL! (SÍPÁLYA)

ISTEN ÁLDÁSÁVAL!

Somogyi Péter
Lélekszerelő, hagyatékőrző

Ajánlatunk:

Szállás Dobogókőn, egy különleges helyen, egész évben használható fűtött jurtákban >>

Étkezés Dobogókőn a Makovecz Imre tervezte Zsindelyes Vendéglőben >>

Síelés a Dobogókő Sícentrumban >>

 

Egy kicsit ezzel is segítheted alapítványunkat:

 

Zsindelyes Vendégház a facebook-on

Dobogókő Sícentrum a facebook-on

Események - aktuális programok

Felhívásaink

Tematikus oldalaink

A Honlapkészítés felajánlója

 

Tárhelyünk felajánlója