06-20/227-9685

Alapítvány

Események

Eseménynaptár

Pap Gábor és Szántai Lajos előadása Dobogókőn! 2021.11.14., 14 és 16 óra Időpont: november 14., vasárnap 14:00 óra

Helyszín: Jurta Vendéglő Dobogókő - az újjászülető Makovecz Zsindelyes Vendégház mellett (2099 Dobogókő, Eötvös sétány 10.)

Az esemény szervezője: Dobogókőért Közhasznú Alapítvány

 

14:00 Szántai Lajos előadása

16:00 Pap Gábor előadása: Jó pásztorok hagyatéka

 

Szántai Lajos

Szántai Lajos, a magyar nép történelmével, hagyományaival foglalkozó kutató. Több mint negyedszázados előadói pályafutása során több ezer előadást, sorozatot tartott jeles történelmi személyiségekről, a magyar művelődéstörténet kincsestáráról, a népmesékről és népdalokról, a magyar Szent Koronáról, a Pilis titkairól, a Pálos-rendről és a Képes Krónikáról. Előadásai nyomán feltárulnak múltunk és a magyar művelődéstörténet ősi titkai, és ráébredhetünk, hogy mekkora büszkeség magyarnak lenni.

 

Pap Gábor: Jó pásztorok hagyatéka

Előadás a magyar népművészet csodálatos mélységeiről 

Pap Gábor Magyar Örökség díjas művészettörténész, irodalomtörténész. Könyvei, publikációi és előadásai révén feltárulnak a magyar művelődéstörténet rejtett titkai és varázslatos mélységei és magasságai. Munkásságának meghatározó magját a magyar műveltség sarkalatos fontosságú alappillérei jelentik: a nagyszentmiklósi kincs üzenete, a magyar Szent Korona titkai, a veleméri templom fényjátéka, a Kárpát-medencében fellelhető festett kazettás templomi mennyezetek jelképrendszere és az ezekben megnyilvánuló magyar ősvallási elemek, a magyar népművészet, Csontváry Kosztka Tivadar művészete és a Napút kapcsolata. Szintén jelentős kutatási területeihez tartozik nyelvi örökségünk, népmeséink üzenete, illetve a magyar irodalom gyöngyszemei csillagmítoszi foglalatban.

 

Szeretettel várunk mindenkit egy különleges és lélekemelő délutánra Dobogókőn!

 

Vissza az összes eseményhez

Renderelési idő: 0.065129041671753 másodperc.

IdőképElrejtés