06-20/227-9685

Alapítvány

Események

Eseménynaptár

Pap Gábor és Szántai Lajos előadása Dobogókőn! 2021.12.12., 14 és 16 óra Időpont: december 12., vasárnap 14:00 óra

Helyszín: Jurta Vendéglő Dobogókő - az újjászülető Makovecz Zsindelyes Vendégház mellett (2099 Dobogókő, Eötvös sétány 10.)

Az esemény szervezője: Dobogókőért Közhasznú Alapítvány

 

"MaGYaR vagy 

Ma GYóGYeRő vagy" 

MAGYAR MŰVELTSÉG ELŐADÁSOK 

 

Karácsony havának 12. napja, vasárnap 14 és 16 óra

 

14:00 SZÁNTAI LAJOS: "Karácsony a lélek mélyén az Ég magasán"

16:00 PAP GÁBOR: "Karácsony a magyar csillagos égen"

 

Szántai Lajos

Szántai Lajos, a magyar nép történelmével, hagyományaival foglalkozó kutató. Több mint negyedszázados előadói pályafutása során több ezer előadást, sorozatot tartott jeles történelmi személyiségekről, a magyar művelődéstörténet kincsestáráról, a népmesékről és népdalokról, a magyar Szent Koronáról, a Pilis titkairól, a Pálos-rendről és a Képes Krónikáról. Előadásai nyomán feltárulnak múltunk és a magyar művelődéstörténet ősi titkai, és ráébredhetünk, hogy mekkora büszkeség magyarnak lenni.

 

Pap Gábor

Pap Gábor Magyar Örökség díjas művészettörténész, irodalomtörténész. Könyvei, publikációi és előadásai révén feltárulnak a magyar művelődéstörténet rejtett titkai és varázslatos mélységei és magasságai. Munkásságának meghatározó magját a magyar műveltség sarkalatos fontosságú alappillérei jelentik: a nagyszentmiklósi kincs üzenete, a magyar Szent Korona titkai, a veleméri templom fényjátéka, a Kárpát-medencében fellelhető festett kazettás templomi mennyezetek jelképrendszere és az ezekben megnyilvánuló magyar ősvallási elemek, a magyar népművészet, Csontváry Kosztka Tivadar művészete és a Napút kapcsolata. Szintén jelentős kutatási területeihez tartozik nyelvi örökségünk, népmeséink üzenete, illetve a magyar irodalom gyöngyszemei csillagmítoszi foglalatban.

 

Szeretettel várunk mindenkit egy különleges és lélekemelő délutánra Dobogókőn, Advent harmadik vasárnapján!

 

Vissza az összes eseményhez

Renderelési idő: 0.046057939529419 másodperc.

IdőképElrejtés