06-20/227-9685

Alapítvány

Hírek

Hírek

Húsvéti határkerülés Dobogókőn - 2012.

Kedves Mindannyian!

Húsvét vasárnap, a reggeli misén elhangzik. Jézus Krisztus feltámadott! Legyőzte a halált, teste fénnyé vált! Megvalósult a legnagyobb misztérium.

Ugyan ezt elmondják a szombat 18 óra utáni nagymisén is, amely a kényelmes hívők, vagy mert egy másik vallásban napnyugtától, napnyugtáig tart a szent nap, miatt már vasárnapi szentmisének számít. Mi azonban ragaszkodunk az eredeti eseményhez. Jézus Krisztus húsvét vasárnap hajnalban támadt fel.

Ezért mi magunk, immáron 4. alkalommal, HÚSVÉT VASÁRNAP, HAJNALI 5 ÓRAKOR, a magyar hagyománynak megfelelően HATÁRKERÜLÉST tartunk, Dobogókőn (Találkozó a Zsindelyesnél, sípálya). A Szent Korona - Szent határ elv mentén körüljárjuk és megszenteljük Dobogókő területét.

Erdélyben a határkerülők, az otthon maradottakkal a falu határában találkoznak és onnan együtt vonulnak a templomba a szentmisére. Mi annyit vállalunk, hogy a szert ca. 9-ig elvégezzük, hogy mindenki eljusson a saját istentiszteletére, miséjére és lehetősége legyen a szentelt ételt családi körben elfogyasztani.

A szertartás során az Isteni jelenlétet a Krisztusi útmutatás alapján reméljük:

„Ha ketten összejöttök az én nevemben, én jelen leszek.”

Babba Máriát, a Boldogasszony Anyánk énekkel, korábbi himnuszunkkal hívjuk meg.

A két ima a Hagyaték féle Miatyánk és az Angyali üdvözlet lesz, a „gonosz” és a „bűn” szavak nélkül. A Miatyánk a következő bejegyzésben olvasható: http://lelekszereles.blog.hu/2009/03/09/imadsag_8

Készüljünk: ca.. 6 km sétára, 5 fokkal hűvösebb időjárásra, ha volt eső kisebb nedves földszakaszra (Túrázásra alkalmas cipő ajánlott, ugyanis 2 erdős szakasz is van a körmenetben, amely kevésbé használt turista út).

Találkozó hajnali 5 órakor a zsindelyesnél (sípálya). A szer után ugyan itt szentelt sonkát, kenyeret kapunk (egy-egy falatot). Lehetőség van igény szerint komplett reggelit igényelni. (Lőrincz László: dobogoko@gmail.com )

Mindenkit szeretettel várunk!

Kérjük a felhívást mindenki terjessze azokban a körében, ahol jónak látja!

Reméljük böjtünk eredményeként hazánknak is jut a feltámadás öröméből. Meglátjuk Húsvétkor, hogy győzhetünk a sötétség felett, a Krisztusi utat követve. Szent László napjára megvalósulhat az a lelki győzelem, amelynek az anyagi kivetülése valós életkörülmény javulást hoz idővel nemzetünknek.

TALÁLKOZUNK, DOBOGÓKŐN, HÚSVÉT VASÁRNAP HAJNALI 5 ÓRAKOR A ZSINDELYESNÉL! (SÍPÁLYA)

ISTEN ÁLDÁSÁVAL!

Somogyi Péter, lélekszerelő

Vissza a Alapítvány híreihez

Renderelési idő: 0.036239862442017 másodperc.

IdőképElrejtés