06-20/227-9685

Kirándulás

Hírek

Hírek

Adventi fényváró rendezvény - 2013. december 21.

Indulás: 2013. december 21. (szombat) 14:00 a Zsindelyestől

Mire tanít az Advent, a FÉNYVÁRÁS? A hagyomány és napjaink… Könnyű túra és SZERtartás Dobogókőn az ünnepi készülődés jegyében.

Az idén már 6. alkalommal rendezzük meg Dobogókőn a Fényváró Szert. A keresztény hagyományban az első érzékelhető fénynövekedés napja december 25-e, Jézus Krisztus születésnapja. Ezt lehetőség szerint mindenki családi körben ünnepeli. Eddig az időpontig tart advent, a várakozás ideje. A várakozásé, a fényvárásé…

Mit teszünk Adventkor? Miért? Mire jó az adventi koszorú? Mit jelképez, miért és hogyan készítsük? Hányszor születik a Kisjézus? Hasonlókról is beszélgetünk az úton, mesélek, mire érdemes figyelni az évnek ebben a szakában. 

Ha van kedved, itt a helyed:

14.00-kor indulunk rövidebb, kb. 2 órás túránkra, majd érünk vissza a Zsindelyes Vendégház fűtött jurtáihoz, ahol egy összegző szertartással is rásegítünk a lelkünkben zajló fényváró folyamatokra.

A túra útvonala nem nehéz terepen vezet, biztos vagyok benne, hogy nagyobb gyerekek is örömmel járják majd velünk végig.

A kisebbeket és azokat, akik mégis a kuckó melegét választanák, a Zsindelyesben mécsestartó-készítő kézműves foglalkozással várjuk.

A szer keretében aztán, sötétedésre, tüzet gyújtunk és mindannyiunk számára nyugodt, békés, nyílt fényvárást kívánva, egy teremtő folyamatban veszünk részt a tűz körül. 

Ha csatlakoznátok hozzánk, kérünk, hogy időben, 14.00-ra érkezzetek a Zsindelyes Vendégházhoz, és indulás előtt tájékozódjatok az oldalon.

Szeretettel várunk,

Somogyi Péter és a Zsindelyes Vendégház 

A túrán résztvevőktől, 500 Ft hozzájárulást kérünk a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány Támogatására. Akik a túra után a Zsindelyes Vendéglőben étkeznek, azok számára egy ingyen forró italt adunk ajándékba!

A túrák befejezéseként a Zsindelyes vegetariánus menüvel is várja a résztvevőket, mely levessel együtt 1.400 Ft. (Csak leves 600 Ft, csak vegetariánus főétel 1000 Ft.) Ugyanakkor a hagyományos ételek széles választéka is megtalálható az étlapon. A ház különlegessége a gyömbér ital mely forrón és hidegen is kapható.

Vissza a Kirándulás híreihez

Renderelési idő: 0.041306018829346 másodperc.

IdőképElrejtés