Időjárás, Webkamera

DOBOGÓKŐ KIRÁNDULÁSOK

Szívcsakra

Dobogókő, mint szívcsakra

A Pilist egész évben kirándulók, túrázók, síelők százai keresik fel, és valamilyen rejtélyes módon az ideérkezők közül azokat is hamarosan megszállja egyfajta különös nyugalom, akik semmit se hallottak a hely szelleméről, Dobogókő gyógyító erejéről.

Fotó: Dobogókőért Fotópályázat 2012-2013

Amit a dalai lámához hasonlóan világszerte sokan tudnak, az a hazai látogatók többsége előtt máig ismeretlen: a Pilis a Kárpát-medence energetikai szempontból kitüntetett helye, spirituális központja, őseink szerint az a pont, ahol "az Ég és a Föld összeér".

Ahhoz, hogy megérthessük az ezotéria világát, el kell rugaszkodni a materialista szemléletmódtól. Sokak számára ez azért okoz nehézséget, mert évszázadok óta az ész és az értelem határozta meg a gondolatainkat és a gondolkodásmódunkat. A következő fejezetben azonban olyan szemszögből világítunk rá egy páratlan ezoterikus fogalomra, amely ebben a formában talán mindenki számára könnyen érthető és elfogadható.

A csakra...

A szanszkrit eredetű csakra szó magyar jelentése: kerék. Minden élőlénynek egyaránt vannak fizikai és szellemi "szervei" is. A fizikai test a teljes értékű érzékszervek által érzékelhető, azonban mindenkinek vannak olyan finom testei, amelyek az érzékfeletti, vagy szellemi világhoz tartoznak. A csakrák az ember fizikai szemmel láthatatlan, szellemi részeinek szervei. A szellemi látás a magasabb érzékelés számára mindennapi dolog.

A csakrák ott keletkeznek, ahol a szellemi energiaáramlatok huzamosan keresztezik egymást. Ezek az áramlatok testünkben úgy szállítják az energiát, mint ereink a vért. Ahol hét ilyen ér keresztezi egymást, ott egy akupunktúrás pont található. A csakrák erőközpontok, amelyek megfelelő állapotukban - működésük során - átalakítják a szervezet és a kozmosz energiáit, közvetítik azokat egymás felé. Minden színnek van egy bizonyos rezgése, amelyet számos különböző célra fel is tudunk használni. A színeket arra is alkalmazhatjuk, hogy személyiségünkben különböző változásokat érhessünk el. A hét főcsakra a szivárvány hét színével közel megegyező rezgéstartományban működik. Ha testünkben nincs lelki összhang, ezek rezgésszáma megváltozik. Az sem harmonikus, ha lelassulnak és az sem, ha felgyorsulnak. Ezek a változások eredményezik a különféle panaszok, betegségek kialakulását. Így talán könnyebb megérteni, hogy minden betegség oka lelkünkben keresendő.

Léteznek fő-, és mellékcsakrák is. A hét főcsakra testünk különböző pontjain található meg. Ezek mindegyikéhez különböző szervek tartoznak, mindegyiknek kiemelt szerepe van.

A szívcsakra az ember negyedik csakrája, kiemelt fontosságú szerepet tölt be, mivel összeköti, valamint közvetíti az alsó és felső 3-3 csakrát. A Föld - mint élő szervezet - szívcsakrája leegyszerűsítve azt jelenti, hogy ez a bolygónk "dobogó szíve". Itt a legerősebb a földsugárzás, amelyből elképzelhetetlen mennyiségű energiával táplálkozhatunk. A Földön - hasonlóan az emberhez - ugyanúgy megtalálhatóak az akupunktúrás pontok, így a szívcsakra is.

Bolygónk akupunktúrás pontjait a Szent György vonalak segítségével kereshetjük meg. Ezek a vonalak energiarendszerek, egyfajta rezgések, az ősi tudás szerint behálózzák az egész Földet. Ahol metszik egymást, ott terülnek el ezek az akupunktúrás pontok. Az ilyen többszörös kereszteződésekben szentnek minősülő helyeket tartanak nyilván, mint például a görög delphoi jósda, a perui Machu Picchu vagy akár az angol Stonhehenge is. A Kárpát medencében egyedülálló szerepe van a Szent György vonalaknak, ugyanis azok itt rendkívül sűrűn helyezkednek el.

Fotó: Sélley Szabolcs - Gyökereink, Dobogókőért Fotópályázat 2016

Földünk szívcsakrája pedig éppen Dobogókőn és környékén, azaz a történelmi Pilis régióban található. (megjegyzés: geológiai értelemben Dobogókő a vulkanikus Visegrádi-hegység része, azonban a történelmi dokumentumokban és a turisztikai kiadványokban említése gyakran a Pilis hegység részeként történik). Egyesek szerint a Rám-hegyen, a Ferenczy-sziklánál található az a hely, ahol a Föld szívének dobbanása hallatszik, azonban az ősi fáma szerint a központ Dobogókő és annak környezete (beleértve a Rám-hegyet is). A két állítás tehát nincs egymással ellentmondásban. Mivel az energiaközpont egy sokhektáros terület, a Föld szívdobbanását sokan hallhatják a Rám-hegyen is.

Dobogókő a Föld legerőteljesebb energiaközpontja. Mindenkivel előfordulhat, hogy gyengébb a szervezete, panaszai vannak. Érdemes rendszeresen a szívcsakra közelében tartózkodni, amely kérés nélkül, folyamatosan feltölti szervezetünket energiával. Alapítványunk, a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány kiemelt célja Dobogókő és környékének rendezetté tétele és tisztán tartása. A természettel való harmónia megteremtése, annak összeegyeztetése a szabadidő hasznos eltöltésével, egészségünk megőrzésével. Célunk, hogy a Föld szíve egészséges lehessen, szerepét valóban betölthesse.

A szívcsakra a világ szemében:

A nepáli papok 2005-ben kijelentették, hogy mindennap imádkoztak a Földért. Most "vajúdik a Föld és a Kárpát-medencében szüli a jövőt." A nepáli Fehér Királyi Kolostor vezetője magyarországi tartózkodása idején így szólt a magyarokhoz:

"Önök, magyarok elképzelni sem tudják, milyen büszkék lehetnek nemzetükre, magyarságukra. Mi biztosan tudjuk, hogy a világ szellemi, lelki és spirituális megújhodása az Önök országából fog elindulni. A világ szívcsakrája az Önök országában, a Pilisben található. Ez a spirituális megújhodás már megindult Önöknél!"

"Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában, páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!" Padre Pio (1887-1968)

Fotó: Dobogókőért Fotópályázat 2016

India nagykövetasszonya a Pilisbe jár feltöltődni.

A dalai láma magyarországi látogatásai alkalmával elsőként szintén az általa is a világ egyik legfontosabb és legcsodálatosabb helyének tartott Dobogókőre sietett, ahol a következőket mondta:

"A tibeti szemlélet a magatartás és a Szent Tudás többi hajtásához hasonlóan a mindenséget egységben, Egynek látja és éli. Ennek megfelelően az erőközpontokat - csakrákat - nemcsak az emberi testben, de a Földgolyón is számon tartja."

Érdemes belegondolni, hogy ha ilyen tekintélyes, magas rangú emberek ilyen nagy érdeklődéssel keresik fel ezt a vidéket, valamint ilyen mély a hitük a hazánkban elhelyezkedő szívcsakrát illetően, akkor valóban mekkora jelentősége van a Föld szívcsakrájának.

A csakrák áttekintése:

A világ csakrapontjai:


 

Renderelési idő: 0.036689043045044 másodperc.

IdőképElrejtés