Időjárás, Webkamera

DOBOGÓKŐÉRT ALAPÍTVÁNY

Bemutatkozás

Bemutatkozás

A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány 1994-ben jött létre magánszemélyek kezdeményezésére. Közhasznú szervezetünk nemes célok megvalósításáért, a terület természeti környezetének védelme, növény és állatvilágának, valamint természeti értékeinek megóvása, a civilizációs károk enyhítése, a terület sokoldalú fejlesztése érdekében jött létre.

Biztosak vagyunk abban, hogy a környezet megóvásával is lehet fejleszteni egy területet. Így lehet Dobogókő ismét egy csodaszép, gondozott, nevéhez méltó, közkedvelt üdülő-, kiránduló- és síközpont.

Kis létszámú önkéntes csapatunk társadalmi munkában végzi feladatát. Fejlesztési céljaink között szerepel, hogy folyamatosan gondoskodjunk rendezvények, különféle programok szervezéséről, amelyek keretein belül megvalósíthatjuk a sétautak karbantartását, az erdők takarítását. Csapatunk nem csak a szabadban tevékenykedik. Olyan rendezvényeket is szervezünk, ahol kulturális és tudományos programok, előadások kerülnek előtérbe. Próbálunk az emberek szemléletére hatni, amelynek során felhívjuk a figyelmet arra, hogy hogyan lehet barátságban élni a természettel, a növény- és állatvilággal.

A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány kiemelten fontosnak tartja a szabadidő hasznos eltöltésére való figyelemfelhívást. Ennek keretén belül a téli évszakban a lehetőségekhez képest igyekszünk mindig a legjobb feltételeket biztosítani a síelők számára. Célunk továbbá az engedélyezési szakaszban tartó erdei játszótér, kalanderdő és kilátótorony mielőbbi létrehozása.

Szeretnénk hozzájárulni a környék több százezer fiataljának egészséges, természet- és sportközpontú életmódjának kialakulásához, lehetőséget teremtve a kulturált természetjáráshoz, téli sportok műveléséhez és egyéb olyan tevékenységekhez, amelyekkel alternatívát tudunk kínálni szabadidejük hasznos eltöltéséhez.

Fotó: Kapostas Martin, Dobogókőért Fotópályázat 2016

Elért eredményeink:

Fotó: A világ tetején, Dobogókőért Fotópályázat 2016

A Zsindelyes Vendégház újjászületése

Az alapítvány székházaként és rendezvényeinek helyszíneként szolgáló 2010-ben a 30. évét betöltött, Makovecz Imre tervei alapján épült Zsindelyes Vendégház erősen rászorult a felújításra. Az épület felújításának költségeit a Zsindelyesben működő vendéglő üzemeltetője teljes mértékben magára vállalta, ahogyan az elmúlt 20 évben is a vendéglő üzemeltetőjének köszönhetően tudott Alapítványunk a legnehezebb időkben is fennmaradni és fizetőképességét megőrizni.

 

Kérjük segítse munkánkat!

Kérünk mindenkit, hogy támogassa Alapítványunkat a hozzá legközelebb álló módon. A segítségnek rengeteg formája létezik. Kérjük tekintse meg a Támogatás menüpontban, hogy Ön milyen módon tudna hozzájárulni ennek a hangulatos helynek a helyreállításához, bővítéséhez. Támogatásukat ezúton is köszönjük!

További céljaink:

Fenti céljaink lehetővé teszik, hogy Dobogókő minden szempontból egy méltán népszerű kiránduló-, és sportközpont legyen. Igyekszünk minden korosztálynak és érdeklődési körnek lekötni a figyelmét, tartalmas programlehetőséget kínálni számukra.

Fotó: FEFE, Dobogókőért Fotópályázat 2016

 

Renderelési idő: 0.052727937698364 másodperc.

IdőképElrejtés