06-20/227-9685

Alapítvány

Események

Eseménynaptár

Spirituális CSÖRG-ŐS Túra 09.05. Időpont: szeptember 5., szombat 10:00 óra

Helyszín: Találkozó: Zsindelyes parkoló

Az esemény szervezője: Dobogókőért Közhasznú Alapítvány

Helyszín: Találkozó: Zsindelyes parkoló

Az esemény szervezője: Dobogókőért Közhasznú Alapítvány

Különleges túraélmény Dobogókőn! - Sokkal több, mint egy túra!

10:00 órától 3-4 órás, vezetett spirituális túra egykori királyaink koronázását megelőző beavató útvonalán, amely felülnézetből egy kifeszített szárnyú Turul madár kontúrját ábrázolja.

Őseink által ezen az útvonalon a fény és szeretet erejéhez kapunk beavatást.

Egy fa a gyökerei nélkül elpusztul, és igaz ez az emberekre, a népekre és nemzetekre is. A magyarság szerencsés helyzetben van, mert múltjában elképesztő erők rejlenek.

Reményeink szerint túránk és a hely szelleme segít a bennünk eltemetett ősi tudás felébresztésében, hogy dicső múltunk talapzatáról elrugaszkodva tudjunk szárnyalni egy fényesebb jövendő felé. 

A túra különleges aktualitását  Kisboldogasszony napjának (Szűz Mária születésének ünnepe - szeptember 8.) közelsége adja. A magyarságnak különleges kapcsolata van Szűz Máriával. Szent Gellért püspök ősvallásunk istenasszonyát, Boldogasszonyt Szűz Máriával azonosította. Szent Gellért legendája szerint „És az ő (t. i. Szt. Gellért) tanácsának intéséből akkoron kele fel, hogy az szíz Máriát ez Magyarországban Bódog-Asszonnak, avagy ez világnak nagy asszonyának hívnák”

Szent István királyunk halála előtt, Nagyboldogasszony ünnepén, Szűz Mária mennybemenetelének napján, augusztus 15-én a Szent Korona felajánlásával az egész országot és a népet felajánlja Szűz Máriának. Ettől kezdve Szűz Mária Magyarország királynője, és ettől a tróntól nem lehet megfosztani.

Fotó: Somorjai Ede

Túravezetőink: Lőrincz László vagy Tóth Árpád

A túrán résztvevőktől 2.000 Ft hozzájárulást kérünk a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány támogatására.

Túráink kiindulási és célállomása a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány székháza, a Zsindelyes Vendéglő, amely saját parkolójában a túra résztvevőinek ingyenes parkolást biztosít.

Jelentősebb eső vagy vihar esetén a túra elmarad.

 

Sok szeretettel várunk mindenkit!

 

További információkért kattintson az alábbi linkre:

https://www.dobogoko.org/dobogoko-kirandulas/szervezett-turak

Vissza az összes eseményhez

Renderelési idő: 0.040395975112915 másodperc.

IdőképElrejtés