06-20/227-9685

Jurtaszállás

Hírek

Hírek

Tájékoztatás a szálláshelyekre és a vendéglátásra vonatkozó jelenleg hatályos szabályokról

Járványügyi szabályozás

 

Frissítés! 2021. április 24-től lehetőség van helyben fogyasztásra is a Zsindelyes Vendéglő kerthelyiségében!

Bővebben: https://www.dobogoko.org/hirek/zsindelyes-vendeglo/terasz-nyitas-a-zsindelyes-vendeghaznal-dobogokon

 

Kedves visszatérő és leendő Vendégeink, üzleti Partnereink!


A hatályos jogszabályok értelmében a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet alapján a szigorítások mellet is lehetőség van a szálláshelyen az ÜZLETI, GAZDASÁGI, továbbá OKTATÁSI TEVÉKENYSÉG céljából érkező személyek fogadására.

Továbbá a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 8. § alapján szállóvendégeink részére a helyszínen étkezési lehetőséget tudunk biztosítani panziós vagy félpanziós ellátás formájában.
 

Szeretettel várjuk Önöket, munkatársaikat és üzleti partnereiket!

 


A szabályozásról bővebben:

Megengedett a szállodában való tartózkodás?
A 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet alapján a szálláshelyen az ÜZLETI, GAZDASÁGI, továbbá OKTATÁSI TEVÉKENYSÉG céljából érkező személyek tartózkodása, valamint a Magyar Honvédség, illetve a rendvédelmi szervek állományába tartozó, szolgálati feladatok ellátása érdekében elhelyezett személyek, továbbá a kirendelt egészségügyi dolgozók tartózkodása megengedett.

A szálloda joga és egyben kötelessége, hogy meggyőződjön a vendég üzleti/gazdasági/oktatási céljának valódiságáról. Ennek érdekében a szálloda köteles felkérni a vendéget, hogy megfelelő irattal igazolja állítását.


Tartózkodhat a vendég a vendéglátó üzletben?  
484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 8. § alapján a vendéglátó üzletben a vendég csak annyi ideig tartózkodhat, ameddig a megrendelt/megvásárolt étel kiadása és elszállítása igénybe vesz.
Kivétel: a szálloda éttermében A SZÁLLÓVENDÉG TARTÓZKODHAT, étellel, itallal kiszolgálható. Tekintettel arra, hogy a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet hatályon kívül helyezte a 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendeletet, így a szállóvendég a szálloda éttermében bárjában stb. bármeddig tartózkodhat, pontosabban az étterem stb. a szállóvendég részére bármeddig nyitva tarthat.


Járványügyi előírások betartása
A fentiek figyelembevétele mellett kérjük kedves Vendégeinket a hatályos járványügyi előírások betartására, különös tekintettel az alábbiakra:

- Az elsődleges és legfontosabb megelőző intézkedés, hogy kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató személyek vegyenek igénybe bármilyen szálláshely szolgáltatást.

- Kérjük a maszkhasználati szabályok betartását.

- Fontos a személyi higiéné betartása, amelynek egyik legfontosabb eleme a rendszeres és alapos kézmosás vagy kézfertőtlenítés.

- Ügyeljünk a legalább 1,5 méteres távolság megtartására és a csoportosulás kerülése.

 

Köszönjük együttműködésüket!

 

Vissza a Jurtaszállás híreihez

Renderelési idő: 0.04152512550354 másodperc.

IdőképElrejtés