06-20/227-9685

Jurtaszállás

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Családoknak és baráti társaságoknak is ideális, kedvező elhelyezkedésű, természetközeli, hagyományőrző, ugyanakkor kényelmes szálláshelyünk és a vadregényes Dobogókő szeretettel várja Önt is!

A jurta eleink hagyományos szálláshelye - a mai ember számára nem megszokott élményekkel és hangulattal. Különlegességét az osztatlan, nagy légtér, a természettől el nem választó, könnyű épület szerkezete és az építéséhez felhasznált természetes alapanyagok adják.

Pihenéséhez válassza nem hétköznapi szálláshelyünket!

A Dobogókő Jurtaszállás a dobogókői sípályától 100 méterre, Budapesttől pedig 27 km-re várja a vendégeket. Egész évben üzemelő, fűthető jurtáink a Makovecz Zsindelyes Vendéglő mellett találhatóak.

Jurtánként akár 8 fő kényelmes szállása is biztosítható, de a jurták kisebb létszámmal is kivehetők.  Egy jurtában csak az együtt foglaló vendégeinket szállásoljuk el, tehát idegenekkel senkit nem helyezünk közös jurtába (kivéve: zarándokszállás). 

Összesen 7 jurta áll rendelkezésre, így a teljes befogadó képességünk 56 fő.

Étkezési lehetőség a Zsindelyes Vendéglőben.

 

A jurtaszállás jellemzői

A szálláshely kialakításánál törekedtünk a nomád életérzés és hangulat, valamint a mai kor igényeit kiszolgáló komfort megfelelő egyensúlyának megteremtésére. A jurtákban 230 V-os konnektor, világítás és ingyenes WiFi is elérhető.
A jurták téliesítettek, fűthetőek, egész évben rendelkezésre állnak. Fűtési időszakban a fatüzelésű kályhákhoz a tűzifát mi biztosítjuk külön díj ellenében, a tűz életben tartásáról azonban Vendégeinknek kell gondoskodnia. Tisztálkodási lehetőség (melegvizes zuhanyzó, mosdó, angol WC) a jurták közelében található gyönyörűen kialakított, különleges hangulatú és jótékony hatású sófallal gazdagított, padlófűtéses női és férfi részleggel rendelkező épületben van.

A szállásfoglalás vendégeink által hozott hálózsákban értendő, de igény esetén, előzetes kérés alapján, külön díj ellenében ágyneműt (paplan, párna, huzat) tudunk biztosítani.

A vizesblokk (melegvizes zuhanyzó, mosdó, angol WC) a jurták közelében található gyönyörűen kialakított, különleges hangulatú sófallal gazdagított, padlófűtéses női és férfi részleggel rendelkező épületben van.

 

A jurták fűtése

Három fajta fűtési módot különböztetünk meg: tégla kályha, vaskályha, padlófűtés.

A jurtákban lévő kályhák használatának menetéről minden egyes jurtában külön tájékoztató van elhelyezve, amelyet szigorúan kérünk betartani.

Képgaléria

 

Szeretnénk felhívni kedves Vendégeink figyelmét, hogy a Zsindelyes Vendéglő bővítése és újjászületése, valamint a jurták megújulása miatt a Zsindelyes és a Jurtaszállás környezetének egy része építési terület. Az építkezés ideje alatt is igyekszünk Vendégeink komfortját biztosítani a felújított jurtákkal és vizesblokkal, valamint az új Jurta Vendéglővel. További képek az alábbi linken érhetők el:
https://www.dobogoko.org/hirek/zsindelyes-vendeglo/a-zsindelyes-vendeglo-bovitese-es-a-jurtak-megujulasa

 


 

Renderelési idő: 0.0055751800537109 másodperc.

IdőképElrejtés