06-20/227-9685

Jurtaszállás

Házirend

HÁZIREND

JURTA SZÁLLÁSUNK KIZÁRÓLAG SZÁLLÁSHELYKÉNT ÉS NEM APARTMANHÁZKÉNT MŰKÖDIK,
MELY A PIHENÉST, KIKAPCSOLÓDÁST, FELTÖLTŐDÉST ÉS A REKREÁCIÓT SZOLGÁLJA.

Ennek szellemében lett ajurtaszállás és az ahhoz kapcsolódó létesítmény (vizesblokk) kialakítva. A szálláshely minőségmegóvása, továbbá vendégeink nyugalma érdekében kénytelenek vagyunk bevezetni néhány szabályt. Szálláshelyünk átadása és átvétele leltár dokumentációval történik, melyek károsítása, rongálása, azonnali készpénzfizetési kötelezettséget von maga után.

 1. A jurták elfoglalása és a számla rendezése érkezéskor, 14:00 - 18:00 óráig lehetséges. A jurtát a vendégek kötelesek az elutazás napján 10:00-ig elhagyni. 10:00 óra után történő kiköltözés esetén a szálláshely jogosult egy napi szállásdíj 30%-át terhelni a Vendég számlájára. A jurta végleges elhagyását 30 perccel megelőzően jelezze a leltár ellenőrzése végett.
 2. Kizárólag a szállóvendégeink részére biztosítunk KEDVEZMÉNYES félpanziós, vagy teljes ellátást, amelyet jelenleg - a Zsindelyes Vendéglő bővítésének ideje alatt - a Jurta Vendéglőben tudnak elfogyasztani. Reggeli: megbeszélés szerint (9:00-10.00 között); Vacsora legkésőbb 18:00-ra kérhető (a konyha 18 óráig tart nyitva, a kiadott ételeket 19:00-ig tudják elfogyasztani). Panziós ellátáson kívül étlapról tud választani a Zsindelyes Vendéglő étlapján feltüntetett árakon.
 3.  A Jurtaszállás területére, a jurtákba - még a Zsindelyes Vendéglőben vásárolt - ételt és alkoholtartalmú italt bevinni, fogyasztani szigorúan tilos, tekintettel arra, hogy a jurták kialakításának, természet közelségének megőrzéséből adódóan az apróbb rovarok és rágcsálók azonnal megjelennek.
 4. A jurtákban dohányozni és a nyílt láng használata tilos!
 5. A jurtákba állatot bevinni TILOS! A Zsindelyes Vendéglőbe kutya kizárólag pórázon vihető be, a jurtákba azonban egyáltalán nem.
 6. A Jurtaszállás és a Zsindelyes Vendéglő területére (beleértve azok szabadtéri területeit is) alkoholos italok behozatala és a mulatozás a többi vendég nyugalma érdekében nem megengedett! Szálláshelyünk elsősorban a pihenni, feltöltődni, gyógyulni vágyó vendégek számára nyitott. Ugyanakkor a teljes szálláshelyre (7 jurta) igényt tartó nagy létszámú foglalás esetén (családi rendezvények, esküvők, céges és csapatépítő rendezvények, táborok) ezen szabályozás egyedi megállapodás tárgyát képezi.  A szállás teljes területén 20.00 – 08.00 óra között tilos mulatozni, hangosan zenélni vagy zenét hallgatni, bármilyen módon hangoskodni, mást zavarni.
 7. Kérjük, hogy a jurtákba cipővel csak a linóleumig menjenek, beljebb zokniban vagy papucsban közlekedjenek!
 8. A jurtát a vendégek csak rendeltetésszerűen vehetik igénybe, és ott – telefontöltő és fényképezőgép akkumulátor töltő kivételével – csak a Jurtaszállás tulajdonát képező elektromos készüléket használhat. A jurtákban egyéni fűtőberendezések használata, vagy más berendezések fűtés/hűtés céljára való üzemeltetése, valamint a főzés és egyéb elektromos, és gázpalackos készülékek használata nem megengedett.
 9. A jurták ajtaját kérjük, mindig csukják be, ha nem tartózkodnak a szálláshelyen, mert egy esetleges vihar, zápor esetén a beeső csapadék tönkreteszi a berendezéseket.
 10. A jurták vázszerkezetére tárgyakat akasztani, arra felmászni, húzódzkodni azon – még a gyermekeknek is – életveszélyes, ezért is szigorúan TILOS! Tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonukban sem tennének.
 11. A jurták felszereléseit, az ágyneműket, a lepedőket onnan kivinni szigorúan tilos!
 12. Kérjük, ha bármely berendezés hibáját észleli, haladéktalanul jelentse a Zsindelyes Vendéglőben, hogy a hibaelhárítást megkezdhessük.
 13. A jurtát a vendégek tisztán kapják meg, ottlétük alatt ügyelni kell a jurták és a vizesblokk tisztaságára. A háztartási szemetet kérjük a büfé-konténer előtti, folyamatosan ürített szelektív szeméttárolóba helyezni.
 14. Kérjük, hogy a jurtákhoz tartozó mellékhelyiségeket és zuhanyzókat olyan állapotban hagyják, ahogyan Önök is találni szeretnék! A jurtákhoz tartozó fürdőhelyiség nem használható zsíros edények mosogatására, illetve főzőhelységként!
 15. A vendégek poggyászáért és értéktárgyaikért felelősséget nem vállalunk! A Jurtaszállást a vendégnél lévő vagy a jurtában tárolt értékpapír, készpénz vagy egyéb értéktárgy tekintetében felelősség nem terheli.
 16. A szállásadó nem vállal felelősséget és kártérítést sem fizet az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért. A jurtákban mindenki saját felelősségre tartózkodhat.
 17. A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a vendégek, amelyet a szállásadó előzetes bejelentés nélkül is ellenőrizhet.
 18. A jurták vezetője és személyzete minden esetben jogosult a házirend betartását figyelemmel kísérni, és a vendégeket a házirend betartására felszólítani.
 19. Az átadott kulcsok elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét megtéríteni.
 20. Az okozott károkat valamint a hiányzó eszközök árait a vendégek kötelesek a helyszínen megtéríteni.
 21. A nem rendeltetésszerű használattal okozott károkért, a szándékos vagy gondatlan rongálásért, a berendezési tárgyak eltulajdonítása esetén a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A kárt távozás előtt, közvetlenül a szállásadónak, a helyszínen kell megtéríteni, továbbá feljelentést is vonhat maga után.
 22. Tűzrakás a szállóvendégek részére (is) még a kijelölt tűzrakóhelyen is tilos! (kivétel: Dobkör)
 23. Amennyiben nem tartják be a szálláshely házirendjét, és ezáltal a többi vendéget kellemetlenség éri, vagy károkozás történik, - szálláshelyünk extra költséget számít fel és a károk megtérítésére kötelezi a károkozót!
 24. A botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadjuk, illetve a szállásról azonnal eltávolítjuk.

A jurták fűtése
Három fajta fűtési módot különböztetünk meg: tégla kályha, vaskályha, padlófűtés.
A téglakályhát több órával érkezés előtt befűtjük - mert nehezen, lassan melegszik át - majd a vendég érkezése után csak egy-két darab fával folyamatosan éltben kell tartani a tüzet a kedves vendégnek.

A vaskályhás jurtát csak nagyon hideg időszakban fűtjük elő, mert a vaskályha akár mínusz 15 fokban is negyed óra alatt meleget csinál. Ebben az esetben - mert nem tudjuk a kedves vendég érkezési idejét -, csak a megérkezéskor szoktuk begyújtani, melyet utána egy-két darab fa tűzre rakásával életben tart a vendég.

A jurtákban lévő kályhák használatának menetéről minden egyes jurtában külön tájékoztató van elhelyezve, amelyet szigorúan kérünk betartani.

Renderelési idő: 0.0093419551849365 másodperc.

IdőképElrejtés