06-20/227-9685

JURTASZÁLLÁS

Házirend

HÁZIREND

DOBOGÓKŐ JURTASZÁLLÁS ÉS APARTMAN HÁZIREND

A szálláshelyen 7 db jurta és 1 apartman áll rendelkezésére. Jurtáink kizárólag szálláshelyként (nem apartmanként) működnek, amely a pihenést, kikapcsolódást, feltöltődést és a rekreációt szolgálja.
A szálláshely minőségmegóvása, továbbá vendégeink nyugalma érdekében bevezetésre kerültek az alábbi szabályok. 
Szálláshelyünk átadása és átvétele leltár dokumentációval történik, melyek károsítása, rongálása, azonnali készpénzfizetési kötelezettséget von maga után.

 1.  A szálláshely elfoglalása az érkezés napján 14:00 - 18:00 óráig lehetséges, amelyet kérjük, hogy az elutazás napján 10:00-ig szíveskedjenek elhagyni. 10:00 óra után történő kiköltözés esetén a szálláshely jogosult egy napi szállásdíj 30%-át terhelni a Vendég számlájára. A szálláshely végleges elhagyását, kérjük, hogy távozást megelőzően 30 perccel jelezze a leltár ellenőrzése végett.
 2. A számla rendezése történhet érkezés napján 18 óráig, vagy távozás napján 10:00-ig. Ha együtt érkező vendégeink külön-külön szeretnének fizetni, kérjük ezen szándékukat érkezéskor jelezzék.
 3. Kizárólag a szállóvendégeink részére biztosítunk KEDVEZMÉNYES félpanziós, vagy teljes ellátást, amelyet Zsindelyes Vendéglőben tudnak elfogyasztani. Panziós ellátáson kívül étlapról is tudnak választani, a Zsindelyes Vendéglő étlapján feltüntetett árakon.
  Reggeli: 8:00-10.00 között; megbeszélés szerint
  Ebéd: 12:00-16:00 között; megbeszélés szerint
  Vacsora: legkésőbb 18:00-ra kérhető (a konyha 18 óráig tart nyitva, kiadott ételeket 19:00-ig tudják elfogyasztani).
 4. A szálláshelyen dohányozni és a nyílt láng használata tilos!
 5. A szálláshelyre állatot bevinni TILOS!
 6. A Szálláshely és a Zsindelyes Vendéglő területére (beleértve azok szabadtéri területeit is) alkoholos italok behozatala és a hangos, zajos mulatozás a többi vendég nyugalma érdekében nem megengedett! Szálláshelyünk elsősorban a pihenni, feltöltődni, gyógyulni vágyó vendégek számára nyitott. Ugyanakkor a teljes szálláshelyre (7 jurta és Apartman) igényt tartó nagy létszámú foglalás esetén (családi rendezvények, esküvők, céges és csapatépítő rendezvények, táborok) ezen szabályozás egyedi megállapodás tárgyát képezi.  A szállás teljes területén 20.00 – 08.00 óra között tilos mulatozni, hangosan zenélni vagy zenét hallgatni, bármilyen módon hangoskodni, mást zavarni.
 7. Kérjük, hogy a jurtákba cipővel csak a linóleumig (az Apartmanban csak az előtérig) menjenek,beljebb papucsban vagy zokniban közlekedjenek!
 8. A szálláshelyet a vendégek csak rendeltetésszerűen vehetik igénybe.
 9. A szálláshely ajtaját kérjük, mindig csukják be, ha nem tartózkodnak a szálláshelyen, mert egy esetleges vihar, zápor esetén a beeső csapadék tönkreteszi a berendezéseket, továbbá a szálláshelyen elhelyezett értéktárgyaiért felelősséget nem vállalunk.
 10. A szálláshely felszereléseit (pl. matrac, ágynemű, lepedő,…) onnan kivinni szigorúan tilos!
 11. Kérjük, ha bármely berendezés hibáját észleli, haladéktalanul jelentse a Zsindelyes Vendéglőben, hogy a hibaelhárítást megkezdhessük.
 12. A szálláshelyet a vendégek tisztán kapják meg, ottlétük alatt ügyelni kell a jurták/apartman és a vizesblokk tisztaságára. A háztartási szemetet kérjük a büfé-konténer előtti, folyamatosan  ürített szelektív szeméttárolóba helyezni.
 13. A vendégek poggyászáért és értéktárgyaikért felelősséget nem vállalunk! A szálláshelyet a vendégnél lévő vagy a szálláshelyen tárolt értékpapír, készpénz vagy egyéb értéktárgy tekintetében felelősség nem terheli.
 14. A szállásadó nem vállal felelősséget és kártérítést sem fizet az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért. A jurtákban és az apartmanban mindenki saját felelősségre tartózkodhat.
 15. A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a vendégek, amelyet a szállásadó előzetes bejelentés nélkül is ellenőrizhet.
 16. A szálláshely vezetője és személyzete minden esetben jogosult a házirend betartását figyelemmel kísérni, és a vendégeket a házirend betartására felszólítani.
 17. A botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadjuk, illetve a szállásról azonnal eltávolítjuk.
 18. Az átadott kulcsok elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét megtéríteni.
 19. Az okozott károkat valamint a hiányzó eszközök árait a vendégek kötelesek a helyszínen megtéríteni.
 20. A nem rendeltetésszerű használattal okozott károkért, a szándékos vagy gondatlan rongálásért, a berendezési tárgyak eltulajdonítása esetén a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A kárt távozás előtt, közvetlenül a szállásadónak, a helyszínen kell megtéríteni, és feljelentést is vonhat maga után.
 21. Tűzrakás a szállóvendégek részére (is) még a kijelölt tűzrakóhelyen is tilos! (kivétel: a szálláshely „Dobkör” rendezvénye)
 22. Amennyiben nem tartják be a szálláshely házirendjét, és ezáltal a többi vendéget kellemetlenség éri, vagy károkozás történik, - szálláshelyünk extra költséget számít fel és a károk megtérítésére kötelezi a károkozót!
 23. (*) A Jurtaszállás területére, a jurtákba - még a Zsindelyes Vendéglőben vásárolt - étel és alkoholtartalmú ital bevitele, fogyasztása is szigorúan tilos, tekintettel arra, hogy a jurták kialakításának, természet közelségének megőrzéséből adódóan az apróbb rovarok és rágcsálók azonnal megjelennek, illetve a jurtákban kár keletkezhet.
 24. *A jurtában – telefontöltő és fényképezőgép akkumulátor töltő kivételével – csak a Jurtaszállás tulajdonát képező elektromos készüléket használhat. A jurtákban egyéni fűtőberendezések használata, vagy más berendezések fűtés/hűtés céljára való üzemeltetése, valamint a főzés és egyéb elektromos, és gázpalackos készülékek használata nem megengedett. Az elektromos hálózat kapacitása végett kérjük ennek szigorú betartását.
 25. (*) A jurták vázszerkezetére tárgyakat akasztani, arra felmászni, húzódzkodni azon – még a gyermekeknek is – életveszélyes, illetve rongálás keletkezhet belőle, így szigorúan TILOS! Tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonukban sem tennének.
 26. (*) Kérjük, hogy a jurtákhoz tartozó mellékhelyiségeket és zuhanyzókat olyan állapotban hagyják, ahogyan Önök is találni szeretnék! A jurtákhoz tartozó fürdőhelyiség nem használható zsíros edények mosogatására, illetve főzőhelységként!

A jurták fűtése

Három fajta fűtési módot különböztetünk meg: tégla kályha, vaskályha, padlófűtés.
A téglakályhát több órával érkezés előtt befűtjük - mert nehezen, lassan melegszik át - majd a vendég érkezése után csak egy-két darab fával folyamatosan éltben kell tartani a tüzet a kedves vendégnek.
A vaskályhás jurtát csak nagyon hideg időszakban fűtjük elő, mert a vaskályha akár mínusz 15 fokban is negyed óra alatt meleget csinál. Ebben az esetben - mert nem tudjuk a kedves vendég érkezési idejét -, csak a megérkezéskor szoktuk begyújtani, melyet utána egy-két darab fa tűzre rakásával életben tart a vendég.
A jurtákban lévő kályhák használatának menetéről minden egyes jurtában külön tájékoztató van elhelyezve, amelyet szigorúan kérünk betartani.
(*) jelzésű pontok kizárólag a jurtában megszálló vendégeinkre vonatkoznak.

Renderelési idő: 0.038110971450806 másodperc.

IdőképElrejtés