Időjárás, Webkamera

DOBOGÓKŐ SÍCENTRUM

Bemutatkozás

Bemutatkozás

A Dobogókő Sípálya folyamatos korszerűsítés és fejlesztés miatt ebben a szezonban nem üzemel, a következő szezonban azonban 2 üléses felvonóval várja a látogatókat!

Budapesthez legközelebb Dobogókőn sportolhat felvonóval ellátott, kezelt sípályákon. A fővárosból autóval fél óra alatt elérhető síközpontunkban jelenleg két pályával és egy tányéros felvonóval várjuk a síelni vágyókat. Dobogókő a trianoni Magyarország első sípályája, amely 1923 óta szolgálja síelő sporttársainkat. A dobogókői nagy parkolótól és buszfordulótól kb. 700 méterre, a Makovecz Imre tervei alapján épült Zsindelyes vendéglőtől pár lépésre található a sípályák kiindulópontja.

A sífelvonó felső állomása a Makovecz Imre tervezte Zsindelyes Vendégház, amely egész évben helyi specialitásokkal, hideg és meleg ételekkel, italokkal, hideg időben nyílt tűzű kandallóval várja síelő és kiránduló vendégeit. A sícentrum területén síkölcsönző és előzetes bejelentkezéssel oktató is elérhető. Dobogókőn pályaszállásként fűtött jurtákat vehetünk igénybe, melyekből kilépve egyből nekirugaszkodhatunk a lesiklásnak!

Sípályák:

1. pálya: Hossza 860 m, szintkülönbsége 178 m. A pálya felső része meredek, csak gyakorlott síelőknek ajánljuk, az alsó szakaszon kezdők oktatása is lehetséges.

2. pálya: Hossza 1260 m, szintkülönbsége 178 m. A felső része erdei szerpentin út, melynek fordulói kezdőknek nehézséget okozhatnak. A pálya alsó fele lankás, a felvonóhoz vezető összeköttetésig széles, kezdők gyakorlására is alkalmas. Figyelem! Ezen pálya felső szakasza nem használható!

Fotó: Dobogókőért Fotópályázat 2012-2013

Sífelvonó:

Jelenleg egy 624 méter hosszú tányéros felvonóval szolgáljuk ki a síelőket, mely megfelelő hóviszonyok esetén reggel 9-től délután 16 óráig (márciusi síelés esetén tovább is) működik. A felvonóból a kezdő síelők a táv felénél (közvetlenül a 7. oszlopnál) szállhatnak ki, hogy a meredek részt elkerülve a számukra megfelelő alsó, lankásabb pályaszakaszon gyakorolhassanak.

Kiránduló és sífutó útvonalak:

A Dunakanyar legmagasabb pontjára gyalogosan bármelyik irányból fel lehet jutni gyönyörű turistautakon. Esztergomról, Pilismarótról, Dömösről, Pilisszentlászlóról, Szentendréről, Pomázról, Csobánkáról, Pilisvörösvárról vezet turista útvonal Dobogókőre. A sípálya közeléből indul egy hosszabb lesiklásra is alkalmas turistaút, melyen, ha elegendő hó esik, az erdőben le lehet síelni egészen a pilisszentkereszti buszmegállóig. Az útvonalat a Pilisi Parkerdő tartotta karban, jelenleg ezeket nem igazán gondozzák. Dobogókő korábban több sífutóút kiindulópontja volt. Sítúra utak vezetnek a Bükkös-patak völgye, Tölgyikrek, Lajos-forrás (9,5 km), Kő-hegy (13 km), Szentendre Kékibánya (16 km) felé. Jelenleg ezeknek az útvonalaknak nincs kezelője.


 

Renderelési idő: 0.028485059738159 másodperc.

IdőképElrejtés