Időjárás, Webkamera

DOBOGÓKŐ SÍCENTRUM

Fejlesztések

Fejlesztések

Történelem:

A Trianon utáni Magyarország első sípályáját 1923-ban alakították ki Dobogókőn. A ma használatos magyar tervezésű tányéros sífelvonó 1978-ban, a hozzá szorosan kapcsolódó Zsindelyes Vendégház 1980-ban Makovecz Imre tervei alapján épült. 

Évtizedeken keresztül a Pilisi Parkerdőgazdaság tartotta karban és üzemeltette a sípályát, melyet a '90-es évek elejétől magánszemélyek vettek át. Ekkor terjedt el az akkoriban még jogos hír, hogy a pálya köves, a felvonó rossz minőségű, megbízhatatlan. Ennek következtében az emberek tudatában egy negatív kép alakult ki síterepünkről. A pályák és a hozzá tartozó létesítmények üzemeltetője 2003-tól nonprofit szervezetünk, a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány.

 

Megvalósult fejlesztések:

Alapítványunk 2003 óta a dobogókői sípályákkal összefüggésben a következő fejlesztéseket valósította meg:

 

Előkészítés alatti fejlesztések:

Fotó: Dobogókőért Fotópályázat 2012-2013

Fejlesztési elképzeléseink alapjai:

Dobogókő a Budapesthez legközelebb található olyan terület, ahol:

 

Nehézségek:

2006 óta sorozatosan rendkívül gyenge síszezonok mellett üzemeltettük a dobogókői sípályákat. Voltak olyan szezonok, amikor egyetlen napra sem tudtunk kinyitni a hóhiány következtében. A sípályák üzemeltetése azonban rengeteg fix költséggel jár Alapítványunk számára, aminek következtében annak fenntartása igen nehéz anyagi helyzetbe juttatta közhasznú szervezetünket, így a fejlesztések előkészítése az utóbbi években meglehetősen lassan haladt előre.

Fotó: Dobogókőért Fotópályázat 2014

A fejlesztések támogatása:

Sokan, sokféleképpen támogathatják Magyarország első síközpontjának fejlesztését, hogy az minél több magyar embernek biztosíthasson elérhető téli sportolási lehetőséget, egészséges kikapcsolódást, vidékünknek pedig fejlődést, új munkahelyeket.

Síelő vendégként

Az Önhöz legközelebbi sípályán hagyott pénzzel az Önhöz legközelebbi sípálya fejlődését segíti elő - Ne vigye messzire a pénzét, ha nem akar messzire utazni!

Személyi jövedelemadójának 1%-ával is sokat segíthet Alapítányunknak. amennyiben így szeretné támogatni Dobogókő fejlesztését, kérjük, hogy:

Önkéntesként

Tartozz önkénteseink csapatához! A sípályán rengeteg munkát önkéntes alapon végzünk a szezonközi fűkaszálástól a kézi pályakarbantartáson (pl. kopott részekre zsákos hóhordás vagy felvonónyomvonal kezelése) át a pályarend őrzéséig. Önkénteseink munkájukkal arányosan ingyenes síelésre, szállásra, akár étkezésre is jogosultak. Ha segítenél, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot.

Szponzorként

A reményeink szerint fényes jövő előtt álló Dobogókő Sícentrum valamint a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány nagy látogatottságú weblapjai is jó hirdetési felületet jelenthetnek vállalkozása, cége számára. Alapítványunk közhasznú szervezet, amelynek támogatásával adókedvezményre lehet jogosult. Amennyiben támogatná Alapítványunkat, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.


 

Renderelési idő: 0.047783851623535 másodperc.

IdőképElrejtés