06-20/227-9685

JURTASZÁLLÁS

Látnivalók

Látnivalók, programlehetőségek

Dobogókő és környéke számtalan látnivalót és programlehetőséget kínál az ide látogatók számára. Az alábbiakban ezekből adunk ízelítőt, a teljesség igénye nélkül.

Fotó: Dobogókőért Fotópályázat 2016

Túrázás Dobogókő környékén, a Visegrádi-hegységben és a Pilisben

A túraútvonalakról széleskörű információkat talál a kirándulás menüpont alatt.

Dobogókő számtalan turistaút kiindulópontja, hiszen közvetlen környezetében található többek közt:

melyek mind-mind a legszebb magyar kirándulóhelyek közé sorolhatók. Dobogókőn halad keresztül az Országos Kéktúra és a Mária út. Az 1990-es évektől újabb és újabb jelölt kerékpárutakkal is találkozhatunk Dobogókő környékén.

 

Dobogókő, a Föld Szívcsakrája

Sokak szerint Dobogókőn és környékén található Földünk Szívcsakrája, így könnyen érthető, miért keresi fel Dobogókőt egyre több, energetikailag és spirituálisan feltöltődni, gyógyulni vágyó zarándok.

Bővebben a Dobogókő kirándulás menüpontban.

 

Programok, előadások, rendezvények Dobogókőn

A Dobogókőre látogatók részére a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány folyamatosan tartalmas, színvonalas programokat, rendezvényeket is szervez, melyek között minden korosztály talál számára megfelelőt. Az idelátogató turisták láthattak már lovasbemutatót, hallgathattak végig érdekes előadásokat, vehettek részt izgalmas versenyeken.

Az aktuális programok a Hírek és az Eseménynaptár menüpontban találhatók.

 

Programok télen, síelés Dobogókőn

A síelés szerelmesei Dobogókőn felvonóval ellátott, kezelt sípályákon hódolhatnak szenvedélyüknek. A síközpont jelenleg két pályával és egy tányéros felvonóval várja a látogatókat.

Bővebben a Sícentrum menüpontban.

 

Települések, látnivalók Dobogókő közelében

Ha több napra érkezel Dobogókőre és nem csak túrázni szeretnél, a következő városokat ajánljuk Dobogókő környékén:

Esztergom

A Dobogókőről mindössze 17 km-re található város számos látnivalót, strandfürdő és wellness-élményt tartogat a látogatói számára.

Párkány

A városból könnyűszerrel ellátogathatunk a Duna északi oldalán fekvő Párkány városába is. Érdemes az esztergomi bazilikát innen is megtekinteni, illetve ellátogatni a város termálfürdőjébe.

Sétahajózás Esztergomból

további információ: http://www.mahartpassnave.hu/

Visegrád

Visegrád történelmi városában számos műemléket és múzeumot találunk. Legfőbb látnivalója a Fellegvár. Turisztikailag megemlítendő még a Nagyvillám-hegyi Zsitvay-kilátó mellett található alpesi- és nyári bobpálya valamint Visegrád canopy-pályája. Visegrád közúton 42 km Dobogókőtől.

Szentendre

Feltétlen érdemes felkeresni a Dobogókőtől 25 km-re található történelmi kisváros óvárosát, templomait és skanzenét. Wellness és fitness valmint uszodai lehetőségekből Szentendrén sincs hiány!

Budapest

Dobogókőről a főváros is könnyen megközelíthető annak számtalan látnivalójával. Dobogókőről Budapest városhatára mindössze 25 km!


 

Renderelési idő: 0.031038999557495 másodperc.

IdőképElrejtés